Imagen

Noche de cupcakes

Acabo de terminar de hornear 54 cupcakes.

9242358973_22063319ca_z

Sucede que extraño ese algo romántico y familiar de todas las cosas que se hacían a mano en los cumpleaños de antes, cuando yo era niña. Me encantaban las canastitas que eran un vaso forrado de papel crespón cortado para tener flecos y pegado con goma.

Ahora no hay tiempo para eso, y todo lo que adorna un cumpleaños se compra Made in China.

Así que me he propuesto que en los cumpleaños de mis hijos siempre haya algo hecho a mano, como antes, y suelen ser cupcakes horneados por mamá.

Aquí les dejo mi receta más usada, de Martha Stewart, supuestamente el cupcake debe llevar una cubierta de lemon curd y un merengue doradito. Pero yo de la receta solo tomo la masa del cupcake, y arriba le pongo… lo diré: frosting del que se compra en el supermercado.

Suelen ser un hit en las fiestas.

Pueden ver el video de receta en http://www.marthastewart.com/336435/lemon-meringue-cupcakes

cupcakes de limon

Ingredients

  • 3 cups all-purpose flour
  • 1 tablespoon baking powder
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1 cup (2 sticks) unsalted butter, room temperature
  • 2 cups sugar
  • 4 large eggs, room temperature
  • Finely grated zest of 3 lemons (about 3 tablespoons), plus 2 tablespoons fresh lemon juice
  • 1 teaspoon pure vanilla extract
  • 1 cup buttermilk
  • Lemon Curd
  • Seven-Minute Frosting

Directions

  1. Preheat oven to 325 degrees. Line standard muffin tins with paper liners. Whisk together flour, baking powder, and salt.
  2. With an electric mixer on medium-high speed, cream butter and sugar until pale and fluffy. Add eggs, one at a time, beating until each is until incorporated, scraping down sides of bowl as needed. Beat in zest and vanilla. Add flour mixture in three batches, alternating with two additions of buttermilk and lemon juice, and beating until just combined after each.
  3. Divide batter evenly among lined cups, filling each three-quarters full. Bake, rotating tins halfway through, until golden brown and a cake tester inserted in centers comes out clean, about 25 minutes. Transfer tins to wire racks to cool completely before removing cupcakes. Cupcakes can be stored overnight at room temperature, or frozen up to 2 months, in airtight containers.
  4. To finish, spread 1 tablespoon lemon curd onto middle of each cupcake. Fill a pastry bag fitted with a large open-star tip (Ateco #828 or Wilton #8B) with frosting. Pipe frosting onto each cupcake, swirling tip slightly and releasing as you pull up to form a peak. Hold a small kitchen torch 3 to 4 inches from surface of frosting, and wave it back and forth until frosting is lightly browned all over. Serve immediately.
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s